Reklamou na máslo k nové desce Public Image Ltd.

Vypadá to, že John Lydon, bývalý Johny Rotten ze Sex Pistols, zůstává punkerem i ve svých čtyřiapadesáti letech. Stejně jako punks v sedmdesátých letech, i Lydon je neustále bez peněz a proto hledá nejrůznější způsoby, jak se finančně zotavit a konečně vydat nové album své formace Public Image Ltd. Sám k tomu říká: "Jsem v jednom kuse švorc, ale něco vám povím - byl jsem švorc už od prvního dne, kdy jsem začal s PiL. Je to pro mne setrvalý stav a po osmnáct let jsem nebyl schopný financovat žádné nové album, takže když přišla nabídka udělat reklamu na máslo Country Life, byl jsem nadšený."

Reklama však není první prací, kterou Lydon na televizních obrazovkách odvedl. Před pěti lety se objevil v pětidílném dokumentárním seriálu "Reynebeau & Rotten", ve kterém provázel belgického novináře Marca Reynebeaua po Velké Británii, kterou představoval svým typickým způsobem. Na otázku, jak se zrovna on stal televizním průvodcem, odpověděl: "Byl jsem ten nejlevnější".

O finančních otaznících, visících nad novou nahrávkou Public Image Limited jsme informovali již v loňském roce, kdy se kapela dala dohromady u příležitosti třicetiletého výročí vydání alba "Metal Box", které oslavila pěticí koncertů (psali jsme zde). I jeho nahrávání však bylo poznamenáno nedostatkem peněz. Jak Lydon říká: "Musíte pochopit, že úplně pokaždé, kdy jsme cokoliv nahrávali, jsme měli tak málo peněz, že jsme to museli nahrát na jeden pokus. Prostě jsme naběhli do studia, rychle všechno natočili a 'Metal Box' byl na světě. Tohle je podstata přístupu Johna Lydona k hudbě - ric, pic, hotovo, díky, madam."



John Lydon - Reklama na máslo Country Life


Zdroj: Side-Line (New PiL record powered by butter and little Britain)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.