Nový festival Junktown rozpoutá konec světa nedaleko Prahy

Dva dny koncertů, projekcí a workshopů v podzemí chátrající sovětské základny slibuje nový festival na české scéně. JUNKTOWN vzniká společnými silami hudebních promotérů, organizátorů larpů a filmových i herních fanoušků s odvážným předsevzetím stát se prvním českým outdoor-postapo festivalem, tuzemskou obdobou kultovního Wasteland Weekendu, zapálenou poctou zvráceným světům Falloutu a Mad Maxe. 

Civilizace je v troskách, pustinou korzují gangy kanibalských pankáčů a po zuby ozbrojených mutantů, těžko hledat místo ke spočinutí, kde byste mohli v klidu zdlábnout poslední konzervu psího žrádla. Jedna fáma ovšem tvrdí, že existuje místo, kde si za pár zátek pořádně orazíte, seženete zásoby a kdo ví, třeba i společnici nebo alespoň láhev nezávadné pálenky. Město JUNKTOWN poprvé otevře své brány všem zbloudilým duším z pouště o posledním červencovém víkendu.

V čase 24. - 26. červenec obsadí nadšenci postapo atmosféry rozsáhlou základnu nedaleko Prahy, ve které vznikne stanové město se stylovými bary, hudební kluby v podzemních bunkrech, kino sál, larpová zóna i posvátná půda pro uctívání jaderného hřibu.

Filmový program víkendu opráší to nejděsivější z éry studené války, spektakulární simulace světa, který zasáhla jaderná katastrofa. Pro mnohé nejdepresivnější subžánr, který staletá historie kinematografie pamatuje. Oddech po atmosferickém teroru nabídne jiná linie postapo filmů, přímočaré pouštní řežby a akčňáky, osmdesátkový trash se surfujícími nacisty nebo přestřelky z království zmutovaných obojživelníků.

Páteční a sobotní večer v podzemních klubech nabídne rozdílný výklad toho, jak chápat pojem "postapokalyptická hudba". Kromě industriálního a noisového pekla, tělesných performancí a tanečních afterparties na jedné stage čekejte i staromilský rokenrolový mejdan postavený na populární vizi světa ukončeného v éře amerických 1950s. Sobotní "End of the world party" nabídne nostalgické hity ze zaprášeného jukeboxu, tučné burgery a vychrtlé otrokyně z Mojáve.

Oprašte svoje pouštní vraky a zajeďte k nám na láhev Nukofoly s leguánem na špejli.

Pro více informací sledujte událost na Facebooku.

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

To vypadá velmi zajímavě...docela se těším, co z toho bude. V každém případě držím všechny palce..

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.