Sexsomnia na posluchače útočí "transcendentálním" albem

Novým, agilním jménem na scéně je kanadská trojice Sexsomnia.

Pokouší se vás partner či partnerka v noci znásilnit, ale pak si nic nepamatuje? Trpí sexsomnií – příbuznou náměsíčnosti – o níž se dosud mínilo, že je poměrně vzácnou poruchou. Podle kanadských vědců je stejně častá jako právě náměsíčnost, ale mnohým párům nijak nevadí, tak o ní s odborníky nemluví. Tolik k názvu darkwave trojice z kanadského Montrealu.

Loni se trio vedené Philipem Faithem prezentovalo vykopávacím EP „Dormant“. Letos už trojice útočí s plnohodnotným dlouhohrajícím debutem, které posluchačům formace  předkládá skrze zavedené vydavatelství Manic Depression records. 

Philip dříve spolupracoval jako programátor, elektronik s umělci, jako jsou: Decoded Feedback, Third Realm, Edwardem Ka-Spelem, Oneiroid Psychosis nebo Blind Agony. Sám jmenuje za silné vlivy trojice hudbu The Cure, Giorgio Morodera, Propagandy, Trentemøllera, Joy Division, Ladytron, V.A.C nebo Davida Lynche.

Album "Transcendent" vyšlo 2. února 2024 a je k dispozici níže na Bandcamp profilu vydavatelství v digitální podobě a na CD nosiči.

 

Sexsomnia - Nigrum Viduam

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.